Vacature eerstegraads docent Scheikunde in Rotterdam

Het Libanon Lyceum is op zoek naar een ambitieuze en enthousiaste eerstegraads docent scheikunde, die graag lesgeeft in de verschillende afdelingen (mavo, havo, vwo) van de school. De functie start per 1 augustus 2021 en heeft een omvang van 0,5 fte. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vast dienstverband.

De sectie scheikunde is kleinschalig en zoekt naar een collega die gericht is op de vergroting van de samenwerking binnen de sectie. Ook zoekt de sectie naar iemand die innovatieve ideeën heeft, deze durft uit te dragen en hierbij gericht is op het vertalen van ons onderwijsconcept, de Wereldklassen, naar de lespraktijk.
Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting BOOR.

De school heeft ca. 1350 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen. De onderbouwleerlingen krijgen op de locatie Mecklenburglaan les en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer- en werkklimaat.

Met ons onderwijsconcept Wereldklassen bieden wij inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Leerlingen verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, door variatie in werkvormen en door een relatie te leggen tussen de lesstof en de echte wereld, waardoor het onderwijs betekenisvoller wordt. Dat vraagt veel, zowel van onze collega’s als van de kinderen. Wij stellen hoge eisen en verlangen van de leerlingen een actieve leerhouding.

Op het Libanon Lyceum kan ook een Technasiumopleiding gevolgd worden. Technasium is een formule voor beter bètaonderwijs voor havo en vwo, via het vak Onderzoek & Ontwerpen. In de gymnasiumklassen is Technasium in de eerste twee leerjaren een verplicht onderdeel van het programma, in de havo/vwo-brugklassen is Technasium een keuze. Voor de mavoleerlingen hebben wij samen met een aantal andere scholen een soortgelijk concept ontwikkeld: Bèta Challenge. Hierbij hoort het nieuwe examenvak Technologie & Toepassing.

Het Libanon Lyceum is een bloeiende school. De krachtige onderwijsconcepten trekken veel leerlingen aan. Dit brengt ook verwachtingen met zich mee. De lat ligt daarom hoog, zowel voor zittend als voor nieuw personeel. Wij hebben een voorkeur voor bevoegde docenten met enige ervaring, die onze onderwijsconcepten onderschrijven en in de lessen kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij daarbij begeleiding.

Heeft u interesse in deze vacature? Stuur dan voor 21 juni .s. uw CV en motivatiebrief naar sollicitatie@llr.nl t.a.v. Jan van der Velden.

Nadere informatie en solliciteren:
Heeft u interesse in deze vacature? Stuur dan voor 21 juni .s. uw CV en motivatiebrief naar sollicitatie@llr.nl  t.a.v. Jan van der Velden.

Solliciteer